Fathers Coffee Roastery Speciality
coffee
roastery
more info
We roast every
Tuesday and
Thursday
Order
Wholsale
HoReCa | B2B
Contact us
1/4
Espresso
Od  9.20

Country: Brazil
Region: Minas Gerais, Sul de minas
Precessing station: Cafeina Group, Cocatrel Cooperative
Altitide: n/a
Varietal: Yellow Catuai and Mundo Novo
Procesing: natural

Taste: Hazelnut butter, sweet tabaco, low acidity

Filter
Od  11.55

Country: Brazil
Area: Minas Gerais, Sul de Minas
Processing station: Rancho Grande
Altitude: 900 m.a.s.l.
Varietal: Acaia
Procesing: suché

Taste: Dried fruit, dates, cocoa nibs, apple acidity

Farma Rancho Grande produkuje kávu od roku 1933, kdy pan Aneite Reis zdědil 5 hektarů půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio – Fafa. Jejich zodpovědný přístup k pěstování a zpracování kávy spolu s otevřeností pro změny přináší úžasné výsledky. Investují do vybavenosti a tvrdě pracují na kvalitě kávy produkované pro “speciality coffee” trh.
Neustále zkouší nové techniky při zpracování, například boxy pro statické sušení, které zpomalují fermentaci.
V Rancho Grande se dobře starají o svou kávu, životní prostředí i zaměstance, z nichž někteří na farmách žijí, je jim poskytováno jídlo a elektřina. Kromě pěstování kávy je farma známá i pro svou produkci mléka a hovězího masa.
Odrůda Acaia plodí velké červené třešně a je vybraným kultivarem Mundo Novo, kterému se v Brazílii velmi dobře daří. Mundo Novo je přírodní hybrid mezi Typicou a Bourbonem, který byl objeven v Brazílii ve 40.letech 20.století.

Od  11.55

Country: Brazil
Area: Minas Gerais, Sul de Minas
Processing station: Rancho Grande
Altitude: 900 m.a.s.l.
Varietal: Acaia
Procesing: suché

Taste: Dried fruit, dates, cocoa nibs, apple acidity

Farma Rancho Grande produkuje kávu od roku 1933, kdy pan Aneite Reis zdědil 5 hektarů půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio – Fafa. Jejich zodpovědný přístup k pěstování a zpracování kávy spolu s otevřeností pro změny přináší úžasné výsledky. Investují do vybavenosti a tvrdě pracují na kvalitě kávy produkované pro “speciality coffee” trh.
Neustále zkouší nové techniky při zpracování, například boxy pro statické sušení, které zpomalují fermentaci.
V Rancho Grande se dobře starají o svou kávu, životní prostředí i zaměstance, z nichž někteří na farmách žijí, je jim poskytováno jídlo a elektřina. Kromě pěstování kávy je farma známá i pro svou produkci mléka a hovězího masa.
Odrůda Acaia plodí velké červené třešně a je vybraným kultivarem Mundo Novo, kterému se v Brazílii velmi dobře daří. Mundo Novo je přírodní hybrid mezi Typicou a Bourbonem, který byl objeven v Brazílii ve 40.letech 20.století.

Od  14.29

Country: Rwanda
Region: Nyamagabe
Precesing station: Gitega Hills
Altitude: 1600 m.a.s.l.
Varietal: Red Bourbon
Processing: natural

Taste: Strawberries, vanilla, caramelized apples

Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest.
Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenost a promyté kávy produkuje až od roku 2015.
Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Kávové třešně nejdříve putují do velké nádrže s vodou, kde se separují defektní a nezralé plody. K sušení se přemístí na africké postele, kde je každou hodinu pravidelně obracejí a na noc zakrývají. Sušení trvá přibližně 30 dní.

Od  14.29

Country: Rwanda
Region: Nyamagabe
Precesing station: Gitega Hills
Altitude: 1600 m.a.s.l.
Varietal: Red Bourbon
Processing: natural

Taste: Strawberries, vanilla, caramelized apples

Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest.
Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenost a promyté kávy produkuje až od roku 2015.
Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Kávové třešně nejdříve putují do velké nádrže s vodou, kde se separují defektní a nezralé plody. K sušení se přemístí na africké postele, kde je každou hodinu pravidelně obracejí a na noc zakrývají. Sušení trvá přibližně 30 dní.

Od  12.26

country: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farm: El Paraíso
Altitude: 1850 – 2050 m.a.s.l.
Vatietal: mix
Processing: washed

Taste: Fruit tea, cane sugar, nutmeg, buttery finish

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

Od  12.26

country: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farm: El Paraíso
Altitude: 1850 – 2050 m.a.s.l.
Vatietal: mix
Processing: washed

Taste: Fruit tea, cane sugar, nutmeg, buttery finish

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

Od  14.96

Country: Peru
Region: Cajamarca, Huabal
Producer: Presbitero Herrera Torres
Altitude: 1600-1800 m.a.s.l.
Varietal: Catuaia
Processing: natural

Taste: Yellow fruit, candy-floss, cocoa, sparkling acidity

English translation coming soon.

Producent Presbitero Herrera Torres vlastní 3 hektary půdy, na které pěstuje odrůdy Catuai a Colombia. V současnosti produkuje pouze naturálně zpracovanou kávu, protože s ní dosahuje mnohem vyšších chuťových kvalit, zejména díky nadmořské výšce, pěstovaným odrůdám a mikroklimatu.
Zralé třešně se posbírají, promyjí a usuší na vyvýšených postelích po dobu 25 až 30 dní.
Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít.
Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Od  15.71

Country: Peru
Region: Cajamarca, Huabal
Producer: Elvis Torres Sanchez
Altitude: 1600-1800 m.a.s.l.
Varietal: Catuai
Processing: Macerated natural

Taste: Kiwi, cashews, cinnamon, molasses

English translation coming soon.

Producent Elvis Torres Sanchez vlastní 2 hektary půdy, na kterých pěstuje kávu.

Po úspěšných pokusech v loňském roce, letos poprvé Elvis produkuje naturální kávy.
Zralé třešně odrůdy Catuai se sklidily, promyly a poté se rozprostřely na terasu, kde se po dobu 20 až 25 dní sušily na slunci.
Aby kávě dodal komplexnost a zvýraznil žádané chutě, Elvis experimentuje s macerací – prefermentací. Třešně maceroval zavřené v pytlích ve stínu po dobu 24 až 48h.
Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít.
Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Od  8.86

Our most traditional coffee. 
This coffee is sweet with a full body and low acidity. 
We roast this coffee only for espresso. 
This coffee i also suitable for home automatic coffee machines.
We offer it to companies and restaurants that are ready to take their first step into the world of specialty coffee.

Taste: butter biscuit, pecan , cacao nibs

Pau Brasil is the name of a Brazilian national tree that points to the tradition and consistent quality of production of experienced Brazilian farmers. They offer coffee with a balanced and creamy taste despite the changing conditions for growing due to environmental changes.
Pau Brasil coffee has a transparent “Regiao Cerrado Mineiro Designation of Origin” certification, so each container can be traced back to the farm where it was grown by using the QR code.

Country: Brazil
Region: Cerrado Mineiro
Veriaty: Catuai
Processing: natural
Altitude: 1100 m.a.s.l.
Certifikation: Verified Designation of Origin Cerrado Mineiro

 62.75

Lehká a pohodlná zástěra s bavlněnými popruhy.
Vhodná pro obsluhu, ale i do kuchyně nebo výroby.
 70.45

Lehká a pohodlná zástěra s bavlněnými popruhy.
Vhodná pro obsluhu, ale i do kuchyně nebo výroby.
 82.00

Jednoduchá a univerzální zástěra vyrobená z pevné bavlněné látky a kožených popruhů.
Kožené popruhy se kříží na zádech, aby zástěra nezatěžovala krční páteř. Připevněny jsou odepínacími druky a před praním je ze zástěry jednoduše odepnete. 
 257.94

Ikona ve světě výběrové kávy!
I my jsme si ruční mlýnek Comandante zamilovali pro precizní zpracování, krásný, čistý vzhled i neuvěřitelně jednoduché a příjemné používání.
Věříme, že jej po nás budou používat i další generace.

Balení obsahuje – tělo mlýnku z nerez oceli lakované vybranou barvou, kličku zakončenou dubovým držátkem a dvě nádoby na namletou kávu z tvrzeného skla. 

Ruční mlýnek Comandante C40 je vyroben ručně a z kvalitních materiálů, které vám zajistí precizní a konzistentní mletí se širokou škálou hrubosti – od espressa až po french press.
Mlecí kameny jsou vyrobené z chemicky neutrální oceli, které neovlivňují chuť připravené kávy. Proti běžné oceli dají vyniknout i jemným a ovocným tónům. Oproti předchozí verzi jsou ještě vylepšeny. Mají vysokou tvrdost, odolnost vůči opotřebení a maximální ochranu vůči korozi.

 

Od  12.71

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  11.54

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  32.14

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  36.34

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  4.66

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  11.55

Country: Brazil
Area: Minas Gerais, Sul de Minas
Processing station: Rancho Grande
Altitude: 900 m.a.s.l.
Varietal: Acaia
Procesing: suché

Taste: Dried fruit, dates, cocoa nibs, apple acidity

Farma Rancho Grande produkuje kávu od roku 1933, kdy pan Aneite Reis zdědil 5 hektarů půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio – Fafa. Jejich zodpovědný přístup k pěstování a zpracování kávy spolu s otevřeností pro změny přináší úžasné výsledky. Investují do vybavenosti a tvrdě pracují na kvalitě kávy produkované pro “speciality coffee” trh.
Neustále zkouší nové techniky při zpracování, například boxy pro statické sušení, které zpomalují fermentaci.
V Rancho Grande se dobře starají o svou kávu, životní prostředí i zaměstance, z nichž někteří na farmách žijí, je jim poskytováno jídlo a elektřina. Kromě pěstování kávy je farma známá i pro svou produkci mléka a hovězího masa.
Odrůda Acaia plodí velké červené třešně a je vybraným kultivarem Mundo Novo, kterému se v Brazílii velmi dobře daří. Mundo Novo je přírodní hybrid mezi Typicou a Bourbonem, který byl objeven v Brazílii ve 40.letech 20.století.

Od  14.29

Country: Rwanda
Region: Nyamagabe
Precesing station: Gitega Hills
Altitude: 1600 m.a.s.l.
Varietal: Red Bourbon
Processing: natural

Taste: Strawberries, vanilla, caramelized apples

Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest.
Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenost a promyté kávy produkuje až od roku 2015.
Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Kávové třešně nejdříve putují do velké nádrže s vodou, kde se separují defektní a nezralé plody. K sušení se přemístí na africké postele, kde je každou hodinu pravidelně obracejí a na noc zakrývají. Sušení trvá přibližně 30 dní.

Od  12.26

country: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farm: El Paraíso
Altitude: 1850 – 2050 m.a.s.l.
Vatietal: mix
Processing: washed

Taste: Fruit tea, cane sugar, nutmeg, buttery finish

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

Od  9.20

Country: Brazil
Region: Minas Gerais, Sul de minas
Precessing station: Cafeina Group, Cocatrel Cooperative
Altitide: n/a
Varietal: Yellow Catuai and Mundo Novo
Procesing: natural

Taste: Hazelnut butter, sweet tabaco, low acidity

Od  11.55

Country: Brazil
Area: Minas Gerais, Sul de Minas
Processing station: Rancho Grande
Altitude: 900 m.a.s.l.
Varietal: Acaia
Procesing: suché

Taste: Dried fruit, dates, cocoa nibs, apple acidity

Farma Rancho Grande produkuje kávu od roku 1933, kdy pan Aneite Reis zdědil 5 hektarů půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio – Fafa. Jejich zodpovědný přístup k pěstování a zpracování kávy spolu s otevřeností pro změny přináší úžasné výsledky. Investují do vybavenosti a tvrdě pracují na kvalitě kávy produkované pro “speciality coffee” trh.
Neustále zkouší nové techniky při zpracování, například boxy pro statické sušení, které zpomalují fermentaci.
V Rancho Grande se dobře starají o svou kávu, životní prostředí i zaměstance, z nichž někteří na farmách žijí, je jim poskytováno jídlo a elektřina. Kromě pěstování kávy je farma známá i pro svou produkci mléka a hovězího masa.
Odrůda Acaia plodí velké červené třešně a je vybraným kultivarem Mundo Novo, kterému se v Brazílii velmi dobře daří. Mundo Novo je přírodní hybrid mezi Typicou a Bourbonem, který byl objeven v Brazílii ve 40.letech 20.století.

Od  14.29

Country: Rwanda
Region: Nyamagabe
Precesing station: Gitega Hills
Altitude: 1600 m.a.s.l.
Varietal: Red Bourbon
Processing: natural

Taste: Strawberries, vanilla, caramelized apples

Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest.
Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenost a promyté kávy produkuje až od roku 2015.
Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Kávové třešně nejdříve putují do velké nádrže s vodou, kde se separují defektní a nezralé plody. K sušení se přemístí na africké postele, kde je každou hodinu pravidelně obracejí a na noc zakrývají. Sušení trvá přibližně 30 dní.

Od  12.26

country: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farm: El Paraíso
Altitude: 1850 – 2050 m.a.s.l.
Vatietal: mix
Processing: washed

Taste: Fruit tea, cane sugar, nutmeg, buttery finish

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

Od  14.96

Country: Peru
Region: Cajamarca, Huabal
Producer: Presbitero Herrera Torres
Altitude: 1600-1800 m.a.s.l.
Varietal: Catuaia
Processing: natural

Taste: Yellow fruit, candy-floss, cocoa, sparkling acidity

English translation coming soon.

Producent Presbitero Herrera Torres vlastní 3 hektary půdy, na které pěstuje odrůdy Catuai a Colombia. V současnosti produkuje pouze naturálně zpracovanou kávu, protože s ní dosahuje mnohem vyšších chuťových kvalit, zejména díky nadmořské výšce, pěstovaným odrůdám a mikroklimatu.
Zralé třešně se posbírají, promyjí a usuší na vyvýšených postelích po dobu 25 až 30 dní.
Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít.
Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Od  15.71

Country: Peru
Region: Cajamarca, Huabal
Producer: Elvis Torres Sanchez
Altitude: 1600-1800 m.a.s.l.
Varietal: Catuai
Processing: Macerated natural

Taste: Kiwi, cashews, cinnamon, molasses

English translation coming soon.

Producent Elvis Torres Sanchez vlastní 2 hektary půdy, na kterých pěstuje kávu.

Po úspěšných pokusech v loňském roce, letos poprvé Elvis produkuje naturální kávy.
Zralé třešně odrůdy Catuai se sklidily, promyly a poté se rozprostřely na terasu, kde se po dobu 20 až 25 dní sušily na slunci.
Aby kávě dodal komplexnost a zvýraznil žádané chutě, Elvis experimentuje s macerací – prefermentací. Třešně maceroval zavřené v pytlích ve stínu po dobu 24 až 48h.
Okres Huabal je jedním z dvanácti okresů provincie Jaén v peruánském regionu Cajamarca. Huabal má velký potenciál pro kvalitní kávu. Mnoho producentů však má kvůli špatné infrastruktuře omezené zdroje i znalosti a tento potenciál nemohou využít.
Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, které farmáři při pěstování dělají, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Od  8.86

Our most traditional coffee. 
This coffee is sweet with a full body and low acidity. 
We roast this coffee only for espresso. 
This coffee i also suitable for home automatic coffee machines.
We offer it to companies and restaurants that are ready to take their first step into the world of specialty coffee.

Taste: butter biscuit, pecan , cacao nibs

Pau Brasil is the name of a Brazilian national tree that points to the tradition and consistent quality of production of experienced Brazilian farmers. They offer coffee with a balanced and creamy taste despite the changing conditions for growing due to environmental changes.
Pau Brasil coffee has a transparent “Regiao Cerrado Mineiro Designation of Origin” certification, so each container can be traced back to the farm where it was grown by using the QR code.

Country: Brazil
Region: Cerrado Mineiro
Veriaty: Catuai
Processing: natural
Altitude: 1100 m.a.s.l.
Certifikation: Verified Designation of Origin Cerrado Mineiro

 257.94

Ikona ve světě výběrové kávy!
I my jsme si ruční mlýnek Comandante zamilovali pro precizní zpracování, krásný, čistý vzhled i neuvěřitelně jednoduché a příjemné používání.
Věříme, že jej po nás budou používat i další generace.

Balení obsahuje – tělo mlýnku z nerez oceli lakované vybranou barvou, kličku zakončenou dubovým držátkem a dvě nádoby na namletou kávu z tvrzeného skla. 

Ruční mlýnek Comandante C40 je vyroben ručně a z kvalitních materiálů, které vám zajistí precizní a konzistentní mletí se širokou škálou hrubosti – od espressa až po french press.
Mlecí kameny jsou vyrobené z chemicky neutrální oceli, které neovlivňují chuť připravené kávy. Proti běžné oceli dají vyniknout i jemným a ovocným tónům. Oproti předchozí verzi jsou ještě vylepšeny. Mají vysokou tvrdost, odolnost vůči opotřebení a maximální ochranu vůči korozi.

 

Od  12.71

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  11.54

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  32.14

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  36.34

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Od  4.66

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Share your coffee story with us. #fatherscoffee