Fathers Coffee Roastery Speciality
coffee
roastery
more info
We roast every
Tuesday and
Thursday
Order
Wholsale
HoReCa | B2B
Contact us
1/4
Espresso
 11.55 34.66

Země: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farma: El Paraíso
Nad. výška: 1850 – 2050 m.n.m.
Odrůda: mix odrůd
Zpracování: promyté

Chuťový profil: Ovocný čaj, třtinový cukr, muškátový oříšek, máslová dochuť

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

 

Filter
 11.55 34.75

Země: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farma: El Paraíso
Nad. výška: 1850 – 2050 m.n.m.
Odrůda: mix odrůd
Zpracování: promyté

Chuťový profil: Ovocný čaj, třtinový cukr, muškátový oříšek, máslová dochuť

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

 

 14.96 44.98

Country: Etiopie
Region: Sidama
Precessing station: Bombe
Producer: Asefa Dukamo
Altitude: 2000-2400 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Procesing: Washed, dry fermentation
Taste: Sweet apricots, Jasmin, Bergamot, Black tea with honey
Stanice Bombe se nachází severně od vesnice Shantewene a je součástí „Daye Bensa Coffee“.
Farmáři, kteří dodávají kávu do tohoto zpracovatelského závodu, ji pěstují vysoko v krásném a bujném pohoří zvaném Bombe a odtud tedy pochází název.
Díky skvělé organizaci Bombe ji využívají producenti z komunit Shantawene, Bombe a Keramo své nejlepší třešně na místo Bombe.
Speciální zpracování (promyté se suchou fermentací), je variací na tradiční promytý způsob, ale využívá o hodně méně vody a je proto mnohem příznivější k živitnímu prostředí.
Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z Guatemaly, kde jeho syn Kenean navštívil farmu La Esperanza v regionu Antigua a ohromilo ho jejich zpracování. (Los Volcanes Coffee)
Káva se klasicky zbavila slupky i dužiny, ale následná fermentace probíhala v klimaticky řízených nádržích za sucha. Díky tomuto teplému a suchému prostředí, začíná káva fermentovat velmi brzy a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.
 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Sidama
Farm: Bombe
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
varietal: Heirloom
Processing: Washed – extended fermentation
Chuťový profil: Sweet apricots, Jasmine, Bergamot, Black tea with honey
 15.66 47.15

Country: Etiopie
Region: Sidama
Precessing station: Bombe
Producer: Asefa Dukamo
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Procesing: Red Honey
Taste: Strawberry, Blueberry, Hibiscus
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“ a tento lot je pojmenován po něm, na oslavu jeho dobré práce a přínosu celé kávové oblasti.
Do regionu Sidama, který je samým srdcem kávové země, se Asefa přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu.

Začal tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanicí v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení.
Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy. 
Díky neustálým inovacím a přibývajícím certifikacím, jsou jeho farmy častým cílem kávových profesionálů.
Káva byla zpracována metodou „Red Honey“, která je v Etiopii poměrně vzácná.
Používají speciální ruční loupačku umožňující perfektní kontrolu nad množstvím dužiny, která zůstane na kávovém zrnku. Po oloupání se zrnka 10 až 12 dní sušila na vyvýšených postelích.
 15.66 47.15

Country: Ethiopia
Region: Sidama
Farm: Bensa Asefa
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Processing: Red Honey
Tate: Strawberry, Blueberry, Hibiscus, Orange acidity
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“. 

Do regionu Sidama, který je samým srdcem kávové země, se Asefa (celým jménem Asefa Dukamo Korma) přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu. 
Začal tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanicí v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení, které pořádaly místní úřady.
Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy.
Do dneška provedl mnoho rozšíření, inovací a certifikací a jeho stanice jsou jedny z mezinárodních destinací kávových návštěvníků.
 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing Station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flower

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 14.96 44.98

Coutry: Guatemala
Region: Huehuetenango
Farm:  La Montaña
Altitude: 
1700 – 1950 m.n.m.
Varietal: Bourbon a Caturra
Processing: washed, extended fermentation
Certifikate: Organic
Taste: Dry strawberries, Caramel, Milk chocolate
Erika Sanchez is the owner of 2.5 hectares of land in the San Antonio Huista area of Huehuetenango. The farm, La Montaña, is planted with Caturra, Bourbon and Pache.

Erika is part of the Red de Mujeres (or network of women in English) and she manages her farm using organic fertilizer which she produces onsite.

Erika doesnt use any chemical inputs and has diversified the other crops she grows on the land to safeguard for a sustainable future.
The fermentation method she uses is fairly unique and is now been passed on to other members of ACODIHUE (The Association for Integral Development Cooperation of Huehuetenango).
Erika lets the coffee dry ferment for a longer period of time in controlled conditions in order to accentuate the fruity characteristics in the cup. The Red de Mujeres is a large group of female coffee producers covering five different areas of Huehuetenango. The group is made up of 830 women. Within the entire community of women there are 8 different Mayan languages spoken, highlighting the diversity of culture and language in this area of Guatemala. All of these women have been either widowed during the 36 years of civil war in Guatemala, or were left when their husbands fled the country during the coffee crisis between 2001 and 2004. Since Huehuetenango was one of the areas hardest hit by the crisis, many people decided to give up altogether and find work elsewhere, leaving their families behind. With the help of ACODIHUE, these female producers have been united to market their coffee and find international buyers. ACODIHUE has also supported them in training in organic farming methods, from producing and applying fertilizers, to rust and pest control methods. Falcon has started working with ACODIHUE to improve the quality of production even further, starting with Red de Mujeres.
 16.33 49.05

Země: Honduras
Region: Copan
Farma: El Triunfo
Nad. výška: 
1200 m.n.m.
Odrůda: Parainema
Zpracování: suché, 72h macerace

Chuťový profil: Mučenka, Cherry Cola, krémové tělo

Malá farma El Triunfo se nachází na dvou hektarech půdy v oblasti Las Pacayas v Corquin v regionu Copan. Majitelka Yolanda Urrea Arita řídí farmu spolu s manželem Luisem a třemi syny.
Společně věří, že klíčem ke kvalitě je synergie kávy s okolním prostředím.
Na farmě hospodaří biodynamicky a podporují biologickou rozmanitost. Většina plochy je zarostlá původními a ovocnými stromy, které přitahují spoustu volně žijících živočichů od ptáků po divoké kočky.
Na farmě také pěstují zeleninu a chovají krávy.
Náš mikrolot je zpracovaný naturálně v závodě Aruco, který se nachází nedaleko – v 800 m.n.n., kde je sušší a stabilnější klima, pro zpracování kávy lepší.
Kávové třešně tady nejprve umyjí a vytřídí ty nezralé. Potom je umístí do utěsněných sudů, kde se vytvoří prostředí bez kyslíku a může probíhat fermentace a macerace kávy. Sleduje se teplota a udržuje mezi 22 – 25C. Po ukončení macerace, která u naší kávy probíhala 72h, se káva suší na vyvýšených postelích po dobu 20 – 30 dní a každou hodinu se otáčí.

 16.33 49.05

Coutry: Honduras
Region: Copan
Farm: El Triunfo
Altitude: 
1200 m.n.m.
Varietal: Parainema
Processing: suché, 72h macerace

Taste: Passion fruit, Cherry coke, cream body

Malá farma El Triunfo se nachází na dvou hektarech v oblasti Las Pacayas v Corquin v regionu Copan. Majitelka Yolanda Urrea Arita řídí farmu spolu s manželem Luisem a třemi syny.

Společně věří, že klíčem ke kvalitě je synergie kávy s prostředím.

Na farmě hospodaří biodynamicky a podporují biologickou rozmanitost. Většina plochy je zarostlá původními a ovocnými stromy, které přitahují spoustu volně žijících živočichů od ptáků po divoké kočky.
Na farmě taky pěstují zeleninu a chovají krávy.

Náš mikrolot je zpracovaný naturálně v závodě Aruco, který se nachází nedaleko – v 800m.n.n., kde je sušší a stabilnější klima, které je pro zpracování kávy lepší.
Kávové třešně tady nejprve umyjí a vytřídí ty nezralé. Potom je umístí do utěsněných sudů, kde se vytvoří prostředí bez kyslíků a může pokračovat fermentace a macerace kávy. Sleduje se teplota a udržuje mezi 22 – 25C. Po ukončení macerace, která u naší kávy probíhala 72h, se káva suší na vyvýšených postelích po dobu 20 – 30 dní – v závislosti na počasí – a každou hodinu se otáčí.

 8.86 26.57

Our most traditional coffee. 
This coffee is sweet with a full body and low acidity. 
We roast this coffee only for espresso. 
This coffee i also suitable for home automatic coffee machines.
We offer it to companies and restaurants that are ready to take their first step into the world of specialty coffee.

Taste: butter biscuit, pecan , cacao nibs

Pau Brasil is the name of a Brazilian national tree that points to the tradition and consistent quality of production of experienced Brazilian farmers. They offer coffee with a balanced and creamy taste despite the changing conditions for growing due to environmental changes.
Pau Brasil coffee has a transparent “Regiao Cerrado Mineiro Designation of Origin” certification, so each container can be traced back to the farm where it was grown by using the QR code.

Country: Brazil
Region: Cerrado Mineiro
Veriaty: Catuai
Processing: natural
Altitude: 1100 m.a.s.l.
Certifikation: Verified Designation of Origin Cerrado Mineiro

 12.71 22.71

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 11.54 13.47

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 26.56 30.02

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 30.02 32.14

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 4.66 5.82

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 11.55 34.75

Země: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farma: El Paraíso
Nad. výška: 1850 – 2050 m.n.m.
Odrůda: mix odrůd
Zpracování: promyté

Chuťový profil: Ovocný čaj, třtinový cukr, muškátový oříšek, máslová dochuť

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

 

 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Sidama
Farm: Bombe
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
varietal: Heirloom
Processing: Washed – extended fermentation
Chuťový profil: Sweet apricots, Jasmine, Bergamot, Black tea with honey
 15.66 47.15

Country: Ethiopia
Region: Sidama
Farm: Bensa Asefa
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Processing: Red Honey
Tate: Strawberry, Blueberry, Hibiscus, Orange acidity
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“. 

Do regionu Sidama, který je samým srdcem kávové země, se Asefa (celým jménem Asefa Dukamo Korma) přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu. 
Začal tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanicí v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení, které pořádaly místní úřady.
Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy.
Do dneška provedl mnoho rozšíření, inovací a certifikací a jeho stanice jsou jedny z mezinárodních destinací kávových návštěvníků.
 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing Station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flower

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 14.96 44.98

Coutry: Guatemala
Region: Huehuetenango
Farm:  La Montaña
Altitude: 
1700 – 1950 m.n.m.
Varietal: Bourbon a Caturra
Processing: washed, extended fermentation
Certifikate: Organic
Taste: Dry strawberries, Caramel, Milk chocolate
Erika Sanchez is the owner of 2.5 hectares of land in the San Antonio Huista area of Huehuetenango. The farm, La Montaña, is planted with Caturra, Bourbon and Pache.

Erika is part of the Red de Mujeres (or network of women in English) and she manages her farm using organic fertilizer which she produces onsite.

Erika doesnt use any chemical inputs and has diversified the other crops she grows on the land to safeguard for a sustainable future.
The fermentation method she uses is fairly unique and is now been passed on to other members of ACODIHUE (The Association for Integral Development Cooperation of Huehuetenango).
Erika lets the coffee dry ferment for a longer period of time in controlled conditions in order to accentuate the fruity characteristics in the cup. The Red de Mujeres is a large group of female coffee producers covering five different areas of Huehuetenango. The group is made up of 830 women. Within the entire community of women there are 8 different Mayan languages spoken, highlighting the diversity of culture and language in this area of Guatemala. All of these women have been either widowed during the 36 years of civil war in Guatemala, or were left when their husbands fled the country during the coffee crisis between 2001 and 2004. Since Huehuetenango was one of the areas hardest hit by the crisis, many people decided to give up altogether and find work elsewhere, leaving their families behind. With the help of ACODIHUE, these female producers have been united to market their coffee and find international buyers. ACODIHUE has also supported them in training in organic farming methods, from producing and applying fertilizers, to rust and pest control methods. Falcon has started working with ACODIHUE to improve the quality of production even further, starting with Red de Mujeres.
 16.33 49.05

Coutry: Honduras
Region: Copan
Farm: El Triunfo
Altitude: 
1200 m.n.m.
Varietal: Parainema
Processing: suché, 72h macerace

Taste: Passion fruit, Cherry coke, cream body

Malá farma El Triunfo se nachází na dvou hektarech v oblasti Las Pacayas v Corquin v regionu Copan. Majitelka Yolanda Urrea Arita řídí farmu spolu s manželem Luisem a třemi syny.

Společně věří, že klíčem ke kvalitě je synergie kávy s prostředím.

Na farmě hospodaří biodynamicky a podporují biologickou rozmanitost. Většina plochy je zarostlá původními a ovocnými stromy, které přitahují spoustu volně žijících živočichů od ptáků po divoké kočky.
Na farmě taky pěstují zeleninu a chovají krávy.

Náš mikrolot je zpracovaný naturálně v závodě Aruco, který se nachází nedaleko – v 800m.n.n., kde je sušší a stabilnější klima, které je pro zpracování kávy lepší.
Kávové třešně tady nejprve umyjí a vytřídí ty nezralé. Potom je umístí do utěsněných sudů, kde se vytvoří prostředí bez kyslíků a může pokračovat fermentace a macerace kávy. Sleduje se teplota a udržuje mezi 22 – 25C. Po ukončení macerace, která u naší kávy probíhala 72h, se káva suší na vyvýšených postelích po dobu 20 – 30 dní – v závislosti na počasí – a každou hodinu se otáčí.

 11.55 34.66

Země: Peru
Region: Cajamarca, Jaén, Huabal
Farma: El Paraíso
Nad. výška: 1850 – 2050 m.n.m.
Odrůda: mix odrůd
Zpracování: promyté

Chuťový profil: Ovocný čaj, třtinový cukr, muškátový oříšek, máslová dochuť

El Paraíso je vesnice v okrese Huabal v regionu Cajamarca. Centrum vesnice leží na vrcholu malé hory ve výšce 2000 m.n.m. kde jsou nádherné výhledy na všechny strany a odtud jistě pochází i název vesnice, který v překladu znamená “ráj”.
Místní producenti pěstují především odrůdy Caturra, Bourbon a Catimor, které mixují dohromady. Kávové farmy jsou rozprostřeny okolo centra vesnice ve výšce 1850 – 2050 m.n.m.

Producenti z El Paraíso mají úžasnou kávu a obrovský potenciál, avšak velmi těžké podmínky. Už mnoho let prodávají kávu přes tzv. “zprostředkovatele” za hodně nízké ceny.
Kávová odrůda Catimor, kterou tady velmi propaguje vláda i nadnárodní kupci, je adaptovaná na nižší nadmořské výšky a na místních farmách produkuje často jen listy. Farmáři jsou špatně informováni ohledně správy farmy, prořezávání rostlin a používání chemických hnojiv a herbicidů.
Zaměstnanci Falcon Coffees pracují v severním Peru již několik let a dělají zde velmi dobrou práci. Snaží se o napravení všech chyb, zlepšení kvality kávy i zvýšení finančního ohodnocení farmářů. Založili vlastní sklad kávy v Jaénu a mohou tak nakupovat kávu přímo od producentů. Jedině takto se prémie za vyšší kvalitu kávy dostanou přímo k nim.

Díky tomu, že Huabal pokrývá několik pohoří, klimatické podmínky jsou tady velmi rozmanité. Některé oblasti mají vlhké klima s červenou “africkou” půdou, jiné jsou suché a horké. I proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.

 

 14.96 44.98

Country: Etiopie
Region: Sidama
Precessing station: Bombe
Producer: Asefa Dukamo
Altitude: 2000-2400 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Procesing: Washed, dry fermentation
Taste: Sweet apricots, Jasmin, Bergamot, Black tea with honey
Stanice Bombe se nachází severně od vesnice Shantewene a je součástí „Daye Bensa Coffee“.
Farmáři, kteří dodávají kávu do tohoto zpracovatelského závodu, ji pěstují vysoko v krásném a bujném pohoří zvaném Bombe a odtud tedy pochází název.
Díky skvělé organizaci Bombe ji využívají producenti z komunit Shantawene, Bombe a Keramo své nejlepší třešně na místo Bombe.
Speciální zpracování (promyté se suchou fermentací), je variací na tradiční promytý způsob, ale využívá o hodně méně vody a je proto mnohem příznivější k živitnímu prostředí.
Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z Guatemaly, kde jeho syn Kenean navštívil farmu La Esperanza v regionu Antigua a ohromilo ho jejich zpracování. (Los Volcanes Coffee)
Káva se klasicky zbavila slupky i dužiny, ale následná fermentace probíhala v klimaticky řízených nádržích za sucha. Díky tomuto teplému a suchému prostředí, začíná káva fermentovat velmi brzy a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.
 15.66 47.15

Country: Etiopie
Region: Sidama
Precessing station: Bombe
Producer: Asefa Dukamo
Altitude: 1900-2100 m.a.s.l.
Varietal: Heirloom
Procesing: Red Honey
Taste: Strawberry, Blueberry, Hibiscus
Asefa Dukamo Korma je ředitelem a zakladatelem „Daye Bensa Coffee“ a tento lot je pojmenován po něm, na oslavu jeho dobré práce a přínosu celé kávové oblasti.
Do regionu Sidama, který je samým srdcem kávové země, se Asefa přestěhoval, když se rozhodl založit rodinu.

Začal tady žít a pracovat ve městě Daye ve čtvrti Bensa a v roce 2002 zřídil mycí stanici Qonqana. Ve své době byla největší a nejpokročilejší stanicí v regionu a probíhala tam nejrůznější vzdělávací školení.
Brzy nato postavil i druhou stanici na suché zpracování kávy. 
Díky neustálým inovacím a přibývajícím certifikacím, jsou jeho farmy častým cílem kávových profesionálů.
Káva byla zpracována metodou „Red Honey“, která je v Etiopii poměrně vzácná.
Používají speciální ruční loupačku umožňující perfektní kontrolu nad množstvím dužiny, která zůstane na kávovém zrnku. Po oloupání se zrnka 10 až 12 dní sušila na vyvýšených postelích.
 14.96 44.98

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 16.33 49.05

Země: Honduras
Region: Copan
Farma: El Triunfo
Nad. výška: 
1200 m.n.m.
Odrůda: Parainema
Zpracování: suché, 72h macerace

Chuťový profil: Mučenka, Cherry Cola, krémové tělo

Malá farma El Triunfo se nachází na dvou hektarech půdy v oblasti Las Pacayas v Corquin v regionu Copan. Majitelka Yolanda Urrea Arita řídí farmu spolu s manželem Luisem a třemi syny.
Společně věří, že klíčem ke kvalitě je synergie kávy s okolním prostředím.
Na farmě hospodaří biodynamicky a podporují biologickou rozmanitost. Většina plochy je zarostlá původními a ovocnými stromy, které přitahují spoustu volně žijících živočichů od ptáků po divoké kočky.
Na farmě také pěstují zeleninu a chovají krávy.
Náš mikrolot je zpracovaný naturálně v závodě Aruco, který se nachází nedaleko – v 800 m.n.n., kde je sušší a stabilnější klima, pro zpracování kávy lepší.
Kávové třešně tady nejprve umyjí a vytřídí ty nezralé. Potom je umístí do utěsněných sudů, kde se vytvoří prostředí bez kyslíku a může probíhat fermentace a macerace kávy. Sleduje se teplota a udržuje mezi 22 – 25C. Po ukončení macerace, která u naší kávy probíhala 72h, se káva suší na vyvýšených postelích po dobu 20 – 30 dní a každou hodinu se otáčí.

 8.86 26.57

Our most traditional coffee. 
This coffee is sweet with a full body and low acidity. 
We roast this coffee only for espresso. 
This coffee i also suitable for home automatic coffee machines.
We offer it to companies and restaurants that are ready to take their first step into the world of specialty coffee.

Taste: butter biscuit, pecan , cacao nibs

Pau Brasil is the name of a Brazilian national tree that points to the tradition and consistent quality of production of experienced Brazilian farmers. They offer coffee with a balanced and creamy taste despite the changing conditions for growing due to environmental changes.
Pau Brasil coffee has a transparent “Regiao Cerrado Mineiro Designation of Origin” certification, so each container can be traced back to the farm where it was grown by using the QR code.

Country: Brazil
Region: Cerrado Mineiro
Veriaty: Catuai
Processing: natural
Altitude: 1100 m.a.s.l.
Certifikation: Verified Designation of Origin Cerrado Mineiro

 12.71 22.71

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 11.54 13.47

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 26.56 30.02

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 30.02 32.14

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

 4.66 5.82

Country: Ethiopia
Region: Gedeo
Washing station: Chelbessa, Danche
Altitude: 1900-2200 m.a.s.l.
Varietal:
 1974-1975 JARC Selections & Local Landraces
Procesing: natural
Certification: Organic

Taste: Mango, peach, creamy body, aroma of meadow flowers

Káva pochází z oblasti Gedeb, nejjižnější části v regionu Gedeo.
Komunita Worka Chelbessa je za poslední desetiletí známá produkcí velmi kvalitní kávy.
Pro producenta Neguesse Debela proto byla jednou z prvních oblastí, kde chtěl investovat. V roce 2017 začal provozovat ve Worka Chelbessa první stanici a chvíli poté, v roce 2019 koupil další mycí stanici poblíž v  malé oblasti zvané Danche.
Obě dvě jeho stanice konzistentně produkují excelentní promyté i naturálně zpracované kávy. Jsou jedinečné v tom, že u nich najdete šťavnatě sladké a plné tělo i lehčí citrusové a květinové tóny, které jinak najdete spíše u lehčích a méně sladkých káv.

Share your coffee story with us. #fatherscoffee

Fathers Coffee Roastery
Instagram did not return a 200.